Ferrari-dag “Doe een plezier Rit”

Verhalen en Nieuws

·

Op zaterdag 29 september 2018 organiseert de Ferrari Club Nederland de ‘Doe een plezier Rit’. Op deze bijzondere dag verzamelen Ferrari-rijders zich om chronisch zieke jongeren mee te laten rijden in hun Ferrari. Dit jaar nodigt de Ferrari Club Nederland jongeren met een zeldzame aandoening uit. Het belooft een spectaculaire dag te worden die uw kind niet wil missen!

ferrari.jpg

Voor wie is de ‘Doe een plezier rit’ bedoeld?

75 tot 100 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar met een zeldzame aandoening mogen meerijden in een Ferrari. Ferrari Club Nederland wil deze jongeren graag de dag van hun leven bezorgen. De voorwaarden voor aanmelding zijn:

  • De deelnemer heeft een zeldzame aandoening.
  • De deelnemer is minimaal 12 jaar en maximaal 18 jaar oud.
  • De minimale lengte van de deelnemer is 1.35 m1
  • De deelnemer heeft geen last van wagenziekte.
  • De deelnemer kan zelfstandig in en uit een (vracht)auto en auto stappen.
  • Een van de ouders/verzorgers komt de hele dag als begeleider mee naar het evenement (ouder kan niet mee in de Ferrari).

Waar en wanneer vindt de dag plaats?

De dag wordt georganiseerd op het circuit Raceway Venray in Ysselsteyn (Limburg). Deelnemers worden op 29 september 2018 tussen 8.00 en 8.45 uur op Raceway Venray verwacht. De dag duurt tot ongeveer 18.30 uur.

Wat gaat er die dag gebeuren?

In de ochtend rijden de jongeren met de Ferraririjders op het circuit. Na een groepsfoto en lunch rijden de jongeren met de Ferrari-rijders onder politiebegeleiding in de buurt van Venray een rally en bezoeken ze een DAF-truck terrein. Uiteraard mogen de deelnemende jongeren ook in een DAF-truck meerijden. Voor de wachtende ouders/verzorgers is er ’s middags een programma. We sluiten de dag af met een prijsuitreiking en een diner.

Medische hulp

Gedurende de dag zijn enkele artsen op het circuit aanwezig om in geval van nood medische hulp te geven.

Hoe kunt u uw kind aanmelden?

Voldoet uw kind aan de voorwaarden, dan kunt u hem of haar aanmelden. Gebruik hiervoor het formulier op de VSOP-website. Meld uw kind snel aan want het aantal Ferrari’s is beperkt! Selectie vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de aanmelding. Aanmelden kan tot en met zondag 10 juni 2018.

Deelnamebevestiging

Eind juni is duidelijk hoeveel rijders met hun Ferrari aanwezig zijn in Venray. Uiterlijk begin juli sturen we alle ouders van de deelnemende jongeren een bevestiging met uitgebreidere informatie en een formulier om enkele medische gegevens en bijzonderheden over het kind en de aandoening in te vullen.

Wachtlijst

Komen er meer aanmeldingen binnen dan het aantal deelnemende Ferrari’s, dan maken we een wachtlijst. Als uw kind op de wachtlijst komt, dan krijgt u hiervan begin juli bericht. In geval van een afzegging zullen we de deelnemer die bovenaan de wachtlijst staat benaderen om deel te nemen.

Hotelovernachting

Het is mogelijk om in de buurt van het circuit te overnachten. Hotel Asteria Venray rekent een gereduceerd tarief en zorgt voor een pendelbusje (rolstoelgeschikt) van en naar het circuit. De kosten van deze overnachting zijn voor eigen rekening. U dient zelf te reserveren via info@asteria.nl.

Over de VSOP

De VSOP is de koepel van patiëntenorganisaties voor mensen met een zeldzame aandoening. Als belangenbehartiger zetten wij ons onder andere in voor verbetering van de kwaliteit van zorg, het stimuleren van onderzoek en medicijnontwikkeling. Onze activiteiten zijn gericht op het verbeteren van de kwaliteit van het leven voor mensen met een zeldzame aandoeningen. Daarom werken we maar wat graag mee aan deze leuke dag voor jongeren met een zeldzame aandoening!

Vragen?

Heeft u nog vragen over de dag, neemt u dan contact op met de VSOP via i.roelofs@vsop.nl.

Ferrari Club Nederland en de VSOP kijken er naar uit om een grote groep enthousiaste kinderen met een zeldzame aandoening een mooie dag te bezorgen!

  1. ^ voor jongeren met een groeistoornis kunnen we een uitzondering maken, mits zij gebruik maken van een zitverhoger (zelf meebrengen).

)))

About the website contents

All of the information contained within these questions and answers is for education purposes only. The place to get specific medical advice, diagnoses, and treatment is your doctor. Use of this site is strictly at your own risk. If you find something that you think needs correction or clarification, please let us know, contact see below.