Annette


Even voorstellen

De meeste van u kennen mij al als de moeder van Pieter. Mijn naam is Annette Hoogendoorn, ben getrouwd met Tom en naast Pieter hebben wij nog een dochter van 11 jaar: Janneke.
tussen de middag uit eten

of eigenlijk nader kennis maken.

Sinds begin van dit jaar ben ik secretaris van de oudervereniging. Tijdens de laatste familiedag heeft Mieke mij aan u voorgesteld, maar aangezien ik toen een tikkeltje overrompeld was stond ik met mijn mond vol tanden.
U kent dat wel, je zegt ooit dat je het leuk zal vinden als je wat kan doen voor de vereniging en ineens is daar het verzoek en sta je spontaan de nieuwe secretaris te zijn.
Voor een al niet zo begenadigd spreker is het dan even slikken als je ineens voor een groep mensen staat. Dit is wat makkelijker en je kan er wat langer over nadenken.
Het secretaris zijn ligt in de lijn van mijn beroep. Sinds januari 2007 heb ik een eigen bedrijf en geef op locatie admini-stratieve en secretariële ondersteuning.
Daarvoor heb ik 20 jaar als administratieve kracht op een school voor middelbaar beroepsonderwijs gewerkt. Dat was een veilig bestaan. Zeker toen het allemaal nog wat onzekerder was hoe het met Pieter zou gaan. Op school werd het gelukkig altijd goed begrepen als ik ergens niet bij kon zijn, niet kon overwerken of weg moest omdat ik bij de kleine man moest zijn.
Maar na een tijd zaten we weer goed in het ritme. Pieter heeft een heerlijke plek op zijn school, Janneke gaat lekker, Tom heeft zijn draai gevonden als docent (op dezelfde middelbare school) en dan ga je weer langzaamaan denken aan nieuwe uitdagingen en stappen in je leven.
Voor mij was dat een andere baan. Was toe aan wat nieuws. En via een oud-collega die voor zichzelf was begonnen met een administratie kantoor, kwam dit op mijn pad en heb ik mei vorig jaar besloten om de sprong te wagen. Afscheid genomen van de school en voor mezelf begonnen. En geen spijt van. Het gaat gelukkig erg goed.
Ben nu 4 dagen in de week aan het werk en ik heb het weer zo kunnen regelen dat de kinderen naar school zijn als ik weg ga en weer thuis ben als ze om half 4 thuis komen. Pieter wordt met een bus opge-haald en weer thuis gebracht. Dat gaat erg goed.
Als secretaris van de vereniging ga ik zorg dragen voor de ledenadministratie, samen met rest van het bestuur bekijken wat we voor u als oudervereniging kunnen betekenen en helpen met het organiseren van de familiedag.

Created by Gerritjan Koekkoek on 2010/07/18 20:19

About the website contents

All of the information contained within these questions and answers is for education purposes only. The place to get specific medical advice, diagnoses, and treatment is your doctor. Use of this site is strictly at your own risk. If you find something that you think needs correction or clarification, please let us know, contact see below.