Experience stories

Ingrid


Hoe ging het in 2003?

Er werd ons gevraagd of dat we nogmaals een stukje over Ingrid wilde schrijven. Dit keer gaat het over het zwemmen van Ingrid.
Ingrid is drie jaar geleden begonnen met zwemmen bij een zwemvereniging in Rosmalen. Daar heeft ze in totaal twee jaar gezwommen en daar heeft ze haar A-diploma gehaald. Ze wou ook doorgaan voor diploma B. Maar dat haalde bij deze vereniging niets uit.

Familie Juyn

Wij vonden dat Ingrid nog niet echt goed kon zwemmen. Daarom besloten we om een andere plaats te zoeken, waar Ingrid door kon gaan met zwemmen. We kwamen uiteindelijk terecht bij de Heidi en Govert Juyn uit Dinther. Dit kwam ook doordat onze Jolanda daar zwemles kreeg. Hier vertelden we het verhaal wat er in Rosmalen was voorgevallen. De familie Juyn gaf aan dat Ingrid maar een keer mee moest komen om te zwemmen, zodat ze konden zien wat Ingrid in haar mars had. Op deze manier is Ingrid bij de familie Juyn terecht gekomen. In onderling overleg werd besloten dat Ingrid opnieuw moest beginnen met het behalen haar diploma A. Ingrid vond dat gelukkig helemaal niet erg, want ze vindt zwemmen heel erg leuk.
Met Heidi heeft ze een speciale band opgebouwd. Als Ingrid iets niet durfde, kreeg Heidi het voor elkaar dat ze het wel deed. Zo heeft ze daar opnieuw haar A diploma behaald. Daarna ging ze verder voor diploma B. Dit was een stuk moeilijker. Ze heeft er in totaal 12 weken over gedaan, voordat ze dit diploma haalde. Een ander kind haalt dit in principe in zes weken. Doordat ze snel afgeleid is, mocht ze apart of in een klein groepje afzwemmen. Na het behalen van diploma A en diploma B wilde ze niet meer verder met zwemmen. Wij waren op zich al trots op haar dat ze dit had bereikt. Inmiddels had ze in geen vijf maanden meer zwemles gehad. Wel heeft ze veel gezwommen in de vakantie.

Groene stickers

In november kwam Ingrid naar ons toe en gaf aan dat ze de groene stickers wilde gaan halen. Bij diploma A kreeg ze blauwe stickers en bij diploma B kreeg ze rode stickers. Bij diploma C zou ze dus groene stickers krijgen. We hebben Heidi opgebeld, waarna ze begin november weer op zwemles mocht komen om haar diploma C te behalen. In het begin was het wel weer wennen, maar ze pikte het weer vlug op. Ze moest negen meter onder water zwemmen en dan door een gat heen zwemmen. Hier had ze moeite mee. Bij Govert wou dit niet lukken. Maar toen Heidi met Ingrid had gepraat, lukte het Ingrid wel om negen meter onder water, en door het gat te zwemmen.

Afzwemmen

Op 26 januari 2003 was het dan voor Ingrid de grote dag. Ze ging voor diploma C. Het was voor haar een spannende dag. Ze wilde `s morgens al haar badpak aan doen. We vertelden haar dat het nog wel even duurde voordat ze mocht gaan afzwemmen. Eerst zijn we nog bij de opa's en oma's op bezoek geweest. Daarna hebben we onze paarden op stal gezet.
Eindelijk vertrokken we richting Veghel, waar Ingrid ging afzwemmen. Eerst moest ze zwemmen met een regenjas en kleren aan. Dit ging allemaal goed. Daarna moesten de kleren uit en moest er door het gat gezwommen worden. Hiervoor moest ze dus negen meter onder water zwemmen. Ze mocht het als tweede proberen. De badmeester zei dat iedereen hard moest klappen als iemand door het gat zwom. Toen Ingrid aan de beurt was, zei hij dat ze heel hard moesten klappen, ook als het Ingrid niet lukte. *Want*, zo zei hij, *het is sowieso al een hele prestatie die zij hier neerzet*. Gelukkig ging het goed en ook de rest van de oefeningen deed ze perfect. Zo behaalde ze haar diploma C. Wij zijn super trots op Ingrid wat ze met zwemmen heeft bereikt.
En mede dankzij de familie Juyn is Ingrid tot deze geweldige prestatie gekomen. Vooral Heidi heeft haar heel goed gesteund.

Henny van Lith
Henny van Lith

We want to thank Henny for sharing this story.

Page history
Last modified by Gerritjan Koekkoek on 2021/07/12 20:26
Created by Gerritjan Koekkoek on 2010/07/18 20:17

About the website contents

All of the information on this WebSite is for education purposes only. The place to get specific medical advice, diagnoses, and treatment is your doctor. Use of this site is strictly at your own risk. If you find something that you think needs correction or clarification, please let us know at: 

Send a email: info@cdlsWorld.org