Terugblik familiedag 2011


DSC0059.jpgWe kunnen dit jaar weer terugkijken op een geslaagde familiedag, die dit jaar een extra feestelijk tintje had. De vereniging bestond namelijk 25 jaar! Daarom was gekozen voor een bijzondere locatie, het landgoed van Parc Spelderholt in Beekbergen. Ieder jaar is het goed om te horen hoe het met de andere families gaat. Niet alleen om te horen hoe het gaat met de ouders en de kinderen (of volwassenen), maar ook hoe het gaat met broers, zussen, tantes, ooms, opa’s en oma’s. Het is altijd een echte familiedag. Men wil met elkaar praten en ervaringen uitwisselen en als bestuur willen we ook graag informatie met u delen en activiteiten aanbieden. Het is ieder jaar een kunst om die alles goed tot zijn recht te laten komen.

Wat was er goed en wat kan er beter?

Om van de volgende familie dag een nog groter succes te maken hebben de deelnemers een enquête ingevuld. De gehele dag werd door iedereen als ‘goed’ beoordeeld. Het onderdeel ‘hoe is het met’ werd ook dit jaar weer zeer gewaardeerd. Iedere familie kreeg de gelegenheid om te vertellen hoe het met hen ging. Daarnaast werd er verteld over hoe de Wereldconferentie in Kopenhagen was en over een onderzoek naar CdLS dat gestart wordt. Uit de enquête bleek dat de presentaties dit jaar wat minder uit de verf kwamen omdat het soms slecht te verstaan was en de ruimte eigenlijk te klein was. Sommige ouders moesten de zaal verlaten omdat de kinderen onrustig werden en elders wilden zijn. De suggestie is gedaan om een microfoon te gebruiken en de sprekers tijdens de voorstelronde te laten staan. Ook werd geopperd om meer broers en zussen hun ervaringen te laten vertellen.

De locatie vond men erg mooi. De accommodatie ligt prachtig in het bos, het personeel was erg vriendelijk en de lunch was heerlijk. Wel was het jammer dat de ruimte waar de presentaties werden gegeven te klein was en dat er voor de kinderen net iets te weinig te doen was. De kinderen zouden zich vrijer moeten kunnen bewegen. De geboden activiteiten waren over het algemeen goed. Er kon worden gemidgetgolft en men kon mee met een huifkartocht. Doordat de groep verdeeld werd in kleinere groepjes voor de activiteiten, liep de dag een beetje raar ten einde. Een van de voorstellen in de enquête was dan ook een gezamenlijke afsluiting.

Kortom veel positieve reacties en goede suggesties voor verbeteringen.

Familiedag 2012, denkt u mee?

We zijn alweer begonnen met de organisatie voor het volgend jaar. Ruimtes moeten vaak al vroeg geboekt worden. Als u een idee heeft voor een locatie (één van de geënquêteerden noemde Brabant) of u weet een goede accommodatie, laat het ons dan weten!

Tags:
Created by Marieke Brands on 2011/11/10 13:21

About the website contents

All of the information contained within these questions and answers is for education purposes only. The place to get specific medical advice, diagnoses, and treatment is your doctor. Use of this site is strictly at your own risk. If you find something that you think needs correction or clarification, please let us know, contact see below.