Vacature bestuur: secretaris

Ben je op zoek naar een zinvolle maatschappelijke tijdbesteding? Een soort bijbaan naast het uitoefenen van je betaalde baan, het runnen van jouw gezin, het huishouden, hobby’s en andere vrijwillige zaken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

cdlsdag2016-89_med.jpeg

Wie zijn wij?

De vereniging Cornelia de Lange syndroom, kortweg CdLS, is in 1986 opgericht door een aantal ouders. Zij draait voor een belangrijk deel op de expertise van lotgenoten, verzorgers en vrijwillige bijdrages uit de medische en onderwijswereld. Daarnaast zijn wij een vereniging die erkend wordt door het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, die ons ondersteund met een subsidie om ons in te zetten voor:

 • Informatie voorziening
 • Lotgenoten contact
 • Belangenbehartiging
   

Wij zoeken iemand die ons helpt als secretaris

De secretaris van de vereniging is onderdeel van het bestuur, en vormt samen met de voorzitter en de penningmeester het dagelijks bestuur. Momenteel zitten in het bestuur:  

 • Voorzitter;  Gerritjan Koekkoek, vader van Rai 
 • Secretaris;  VACANT 
 • Penningmeester;  Wim Scharphof, opa van Sophie 
 • Bestuurslid, Lotgenoten contact;  Connie Vijverberg, tante van Olivier 
 • Bestuurslid; Medische Wetenschap;  Sylvia Huisman, dokter bij het Expertise centrum Cornelia de Lange syndroom 
 • Bestuurslid, Informatie voorziening; Marloes Nijkamp, moeder van Milou

  Onze vorige secretaris, zelf vader van een dochter met CdLs, is onlangs gestopt omdat zijn privé en werksituatie niet langer te combineren waren met de functie van secretaris binnen onze vereniging. Daarom zijn we op zoek naar een andere persoon die deze functie op zich wil nemen.
   

Wat houdt de functie in?

Als secretaris neem je deel in het bestuur van de vereniging. Primair houd je (toe)zicht op communicatie van en naar onze doelgroep; de families en vrienden rond CdLs, de medische, zorg en educatieve-organisaties en partijen die ons helpen. Dit wordt ook wel de inkomende en uitgaande correspondentie (voornamelijk via onze site, onze facebookgroep en per mail) genoemd. Stel je een ‘nieuwe familie’ voor, die zich meld, het is belangrijk dat deze wordt welkom geheten.Je zet inkomende mails waar nodig door en beantwoord waar mogelijk. Zodra er een nieuwsbrief te verzenden is is er een up-to-date verzendlijst welke gedeeld wordt met onze print/verzend partner. Kortom onze doelgroep ervaart een community van betrokken families, een warm nest met veel wetenswaardigheden! 

Aldus ben je eindverantwoordelijk voor het (laten) bijhouden van de ledenadministratie. Je werkt daarin nauw samen met onze penningmeester zodat contributies en bestellingen netjes kunnen worden bijgehouden.
Je stelt de agenda op voor bestuursvergaderingen, notuleert deze en ziet toe op opvolging van acties. Deze vergaderingen vinden ca. 6 keer per jaar plaats (online of op een locatie).  

De vereniging is, in de toekomst, geïnteresseerd in een dienstverlener waaraan wij werkzaamheden zouden kunnen uitbesteden om zo de continuïteit te borgen. Hiervoor is het van belang dat de secretaris een dergelijke uitbesteding kan begeleiden en toezicht weet te houden op de dienstverlener zodat de kernwaarden van onze vereniging versterkt worden; steun aan elkaar, persoonlijk contact, betrouwbaar.  

Aandachtspunt

Wij ervaren als directe familieleden veel druk op onze vrije tijd die wij aan de vereniging kunnen besteden. Daarom zien wij na een enthousiast begin uiteindelijk dat er veel bestuursleden weer afvallen door de belasting van privé (met een zorgintensief persoon met CdLs) en werk. Misschien bent U juist een wat verder afstaand familielid, een vriend of vriendin die zich graag voor onze community wil inzetten. Dan vragen wij met nadruk om uw interesse te uiten. Wij zien graag een uitbreiding in ons bestuur uit deze kring van mensen.
 

Wat heb jij ervoor nodig?

De post van secretaris vereist een persoon die met enthousiasme gestructureerd kan werken, communicatief vaardig is en de Nederlandse taal goed beheerst. Het is fijn als je goed met een computer/office pakket overweg kan. Je wordt blij van een (facebook) groep en ziet mogelijkheden om ons contact met de doelgroep te verbeteren via nieuwe media.
 

Hoeveel tijd kost mij dat?

Gemiddeld kost deze functie 1 uur per week, waarin alle vergaderingen en dergelijke zijn meegenomen. Het regelmatig verwerken van inkomende mails vinden we een minimale vereiste. 

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd? Stuur een mail naar verniging@cdlsworld.org met vermelding van ‘vacature secretaris) of neem contact op met Gerritjan Koekkoek (andere contactgegevens?). 

About the website contents

All of the information on this WebSite is for education purposes only. The place to get specific medical advice, diagnoses, and treatment is your doctor. Use of this site is strictly at your own risk. If you find something that you think needs correction or clarification, please let us know at: 

Send a email: info@cdlsWorld.org