Ervaringsgegevens van patiënten optimaal benutten

Ervaringsgegevens van patiënten optimaal benuttenVoor zeldzame ziekten is het van groot belang dat de weinige beschikbare gegevens van patiënten worden verzameld, vastgelegd en optimaal benut in patiëntenregisters.

Bij het opzetten, beheren en benutten van patientenregisters is belangrijk om patiënten en patiëntervaringen optimaal te betrekken.

Registerzoeker, Checklist patient betrokkenheid, Voorbeelden

Een nieuwe site, mede mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars en met behulp van de VSOP, geeft patiëntenorganisaties en onderzoekers handreikingen om (ervarings)gegevens van patiënten te ontsluiten en benutten en om patiëntbetrokkenheid bij registratie van gegevens te verhogen. 

Op deze site is, tot onze vreugde, ook een mooie uitleg over WaihonaPedia.

Zoals je misschien weet is onze website ook een WaihonaPedia-Website. Het geeft, denken wij, goed weer welke rol de Website kan betekenen voor communities als de onze!

Graag vertellen we je meer...

 

About the website contents

All of the information contained within these questions and answers is for education purposes only. The place to get specific medical advice, diagnoses, and treatment is your doctor. Use of this site is strictly at your own risk. If you find something that you think needs correction or clarification, please let us know, contact see below.
*#